Wat is Black Friday?

Wat is Black Friday?

Veel mensen hebben er wel al eens over gehoord, maar toch tasten velen nog in het duister over wat Black Friday nu precies is. Wanneer je eens op deze dag naar de Verenigde Staten gaat zal het meteen duidelijk worden dat je gedurende bijna 24 uur de mooiste koopjes kan verwachten bij zowel grote als kleine winkels. Op de dag na Thanksgiving kunnen Amerikanen, maar ook toeristen dan ook de mooiste aankopen doen tegen een aanzienlijk scherper prijskaartje. De populariteit van Black Friday is zelfs zo groot dat ze in 24 van de 50 Amerikaanse staten wordt herkend als een officiële vakantiedag.

Overzicht met onze exclusieve Black friday deals!

Wanneer valt Black Friday?

Veel mensen denken dat de dag waarop Black Friday wordt georganiseerd kan verschillen. Dat is evenwel niet het geval. Black Friday valt dan ook altijd de dag na Thanksgiving. Dit is een interessante dag, in het bijzonder omdat alle werknemers dan vrij zijn waardoor ze naar hartenlust hun aankopen kunnen doen. Voor veel mensen staat Black Friday bovendien gelijk aan het begin van de kerstinkopen. Wie een mooie besparing wil realiseren op de aankoop van de nodige geschenken doet er dan ook altijd goed aan om tijdens deze dag even een bezoekje te brengen aan enkele grote winkels. Let wel op, het is niet zelden ontzettend druk op deze dag. Hier kan je dan ook maar beter rekening mee houden.

 

Het ontstaan van Black Friday

Over hoe Black Friday precies is ontstaan valt te twisten. Wat we wel weten is dat de week voor Thanksgiving altijd een week was waarin Amerikanen en Canadezen verschillende parades hielden. Vanaf de negentiende eeuw speelden verschillende grote warenhuizen hier op in door de parades aanzienlijk te sponsoren. Hierdoor werden verschillende reclamecampagnes opgezet waar vervolgens ook de retailers op inspeelden. Ze deden dit door uit te pakken met aantrekkelijke deals tijdens de vakanties. Na enige tijd zorgde dit voor een ongeschreven regel om gedurende deze week reclame te maken voor de kerstaankopen. De eerste dag na deze week was de dag na Thanksgiving. Deze dag noemen we vandaag Black Friday.

 

Kortingen tot wel -80 procent!

De belangrijkste reden waarom veel mensen er voor kiezen om tijdens deze dag te gaan winkel gaat uiteraard schuil in de enorme kortingen die worden toegekend. Kleren, maar ook allerhande andere artikelen zoals elektronica worden op deze dag aanzienlijk afgeprijsd. In het meest optimale geval kunnen de kortingen oplopen tot zomaar even 80 procent! Dat is een zeer aanzienlijke korting ten opzichte van de standaard prijs. Op deze manier kan je niet alleen genieten van een betere prijs, je kan met een klein budget ook veel meer leuke geschenken kopen voor vrienden en familie. Met de feestdagen voor de deur is dit dan ook zeker en vast een aanrader!

 

Ook grote kortingen bij webshops

Gedurende enige tijd werden de kortingen op Black Friday uitsluitend aangeboden in fysieke winkels. Door de jaren heen hebben veel mensen er evenwel voor gekozen om hun aankopen niet meer te doen in de stad zelf, maar gewoon via het internet. Omwille van deze reden zien we het tegenwoordig dan ook steeds vaker gebeuren dat ook webwinkels er voor kiezen om hun klanten op Black Friday te voorzien van fantastische kortingen. Winkelen bij webshops op deze dag brengt sowieso een aantal interessante voordelen met zich mee. De korting die wordt gegeven is namelijk doorgaans nog groter en daar komt bij dat je ook nog eens niet tussen een grote horde mensen je aankopen dient te doen. Er is evenwel ook een nadeel aan verbonden. Wanneer je bijvoorbeeld kleding wenst aan te kopen kan je deze niet eerst passen. Gelukkig vangt het recht op retour dit minpuntje vrij goed op.

Overzicht met onze exclusieve Black friday deals!

Black Friday in andere landen

Black Friday is origineel ontstaan in de Verenigde Staten waar het sinds jaar en dag bekend staat als de dag van het jaar om te gaan winkelen. De populariteit van deze dag heeft ook haar weg gevonden naar andere landen. Ook in ons land worden er tegenwoordig op Black Friday zeer mooie kortingen aangeboden. Vooral bij webwinkels is dat het geval. Dit is niet zo vreemd. Zij kunnen immers eenvoudiger knippen in de prijzen van fysieke winkels, vooral omdat ze met lagere kosten rekening dienen te houden. Hoe dan ook, ben je op zoek naar een mogelijkheid om met de feestdagen in het verschiet diverse geschenkjes aan te kopen tegen een aanzienlijk lagere prijs? Twijfel dan niet langer en sla je slag op Black Friday!

Geef een reactie