Meedoen met Black Friday ja of nee?

Meedoen met Black Friday ja of nee?

Het is algemeen bekend dat Black Friday een bijzonder interessante dag is om je eerste kerstaankopen te doen. Ondanks de enorme drukte waar je de dag na Thanksgiving rekening mee dient te houden is het zo dat de verschillende winkels enorme kortingen toekennen aan hun klanten. Deze kortingen zorgen er voor dat je niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen leuke spulletjes in huis kan halen tegen een zeer interessante prijs. Wil jij ook meedoen met Black Friday? Wij zetten alle voor- en nadelen van deze dag graag voor jou op een rijtje!

Winkelen in grote drukte

Het is één van de belangrijkste nadelen die is verbonden aan winkelen op Black Friday. Veel mensen houden er tegenwoordig namelijk helemaal niet meer van om te winkelen wanneer het extreem druk is. Wel, op deze dag kan je er maar beter aan wennen. Tijdens Black Friday heeft nagenoeg iedereen vrij in maar liefst 24 van 50 Amerikaanse staten. Dit zorgt er voor dat winkels rekening dienen te houden met een enorme toevloed aan personen die willen shoppen. In heel veel Amerikaanse grootsteden wordt er omwille van de massale drukte zelfs voor gekozen om delen van de stad af te sluiten voor het verkeer. Dit brengt evenwel de nodige extra problemen mee, want hoe kan je die vele aankopen namelijk op eenvoudige en veilige wijze vervoeren wanneer je geen auto ter beschikking hebt?

Een andere frustratie waar mensen tijdens winkelen op Black Friday mee te maken krijgen gaat schuil in de wachttijden en de lange rijen die overal zijn terug te vinden. Wil je een bepaalde aankoop meenemen naar de kassa van een warenhuis en wil je deze vlot kunnen afrekenen? Dan zullen we je moeten teleurstellen. Nagenoeg altijd is een wachttijd van één uur of langer het minste waar je rekening mee dient te houden. Het mag dan ook duidelijk zijn, om te winkelen op Black Friday heb je behoorlijk wat tijd nodig, maar je wordt wel beloond met kortingen waar je nooit nog maar van had durven dromen.

Fantastische kortingen

Bovenstaande zorgt er voor dat het meteen een behoorlijk stuk minder aantrekkelijk wordt om te gaan winkelen op Black Friday. Waarom kiezen zoveel mensen er dan nog steeds ieder jaar voor om hun kerstaankopen toch op deze drukke en hectische te doen? Voor de beste black friday deals uiteraard! Retailers proberen de citroen zoveel mogelijk uit te persen om toch maar zo hoog mogelijke kortingen aan te kunnen bieden aan hun klanten terwijl vooral warenhuizen uitpakken met acties die je waarschijnlijk nooit voor mogelijk had durven te houden. Voor veel mensen is het bovendien ook een pure noodzaak om hun inkopen voor de feestdagen op deze dag te doen. Steeds meer gezinnen ondervinden namelijk de nodige moeilijkheden om hun aankopen voor de feestdagen zomaar te kunnen betalen. Wanneer je met een beperkt budget toch graag zoveel mogelijk leuke en mooie geschenken wenst in huis te halen is het dan ook beslist de moeite waard om op deze dag even je favoriete winkels te bezoeken.

Winkelen op Black Friday in alle rust? Het kan!

Door de jaren heen hebben we gemerkt dat het concept van Black Friday bepaalde veranderingen heeft ondervonden die zijn ingegeven door het populairder worden van het internet. Nagenoeg alle in dit artikel aangehaalde nadelen die verbonden zijn aan winkelen op Black Friday kunnen immers worden verholpen door er voor te kiezen om je aankopen te doen bij een webwinkel. Op deze manier kan je er namelijk niet alleen voor zorgen dat je, je geen weg moet banen doorheen een grote massa volk en daarnaast heb je ook geen enkel probleem met het wegzetten van je auto. Daar komt verder ook nog eens bij dat het merendeel van de webwinkels vandaag de dag niet alleen recht op retour aanbieden, daarnaast brengen ze ook steeds vaker geen verzendkosten in rekening. Omwille van al deze redenen is winkelen bij een webwinkel op Black Friday dan ook ongetwijfeld een aanrader.

Conclusie

Bovenstaande maakt het reeds duidelijk, het is zeker niet zo dat winkelen op Black Friday altijd een plezier is omwille van de grote drukte en de lange wachttijden waar je overal rekening mee dient te houden. Toch blijft het feit dat er zo’n gigantische kortingen worden toegekend een belangrijk voordeel dat heel veel mensen op deze dag naar de winkels weet te lokken. Wanneer je wil besparen op je kerstaankopen zonder aan kwaliteit in te boeten of wanneer je gewoon zelf één of meerdere leuke spullen wenst aan te kopen is het in ieder geval beslist de moeite waard om je kans te wagen op Black Friday!

Geef een reactie