Black Friday, de dag na Thanksgiving

Black Friday, de dag na Thanksgiving

 

Wanneer je er voor kiest om rond het einde van de maand november naar de Verenigde Staten af te reizen zal je dat doorgaans willen doen om Thanksgiving bij te wonen. Thanksgiving wordt namelijk gehouden op de vierde donderdag van november en staat bekend als één van de meest gezellige en familiale feesten in de Verenigde Staten. Wanneer je dan toch je reis hebt gepland kan je evenwel rekenen op een extra voordeel. De dag na Thanksgiving breekt namelijk Black Friday aan. Deze dag staat bekend als de drukste dag voor de winkels van het hele jaar en dat komt vooral de vele explosieve kortingen die worden gegeven. Ben jij ook rond Thanksgiving in de VS en wil je graag shoppen tegen een zelden geziene prijs? In dat geval laten we je graag kennismaken met Black Friday!

 

Wat is Black Friday precies?

Black Friday, de dag na Thanksgiving luidt voor veel mensen de start in van de koopjesperiode voor de feestdagen. Dat lijkt op het eerste zicht niet zo bijzonder te zijn, maar dat is het wel. Op deze dag worden namelijk een heleboel artikelen te koop aangeboden tegen een bijzonder interessante korting. Het betreft hier niet zomaar een korting van 10 of 20 procent, soms kan het financiële voordeel oplopen tot zomaar even 80 procent! Waar de naam Black Friday precies vandaan komt blijft een beetje gissen, al wordt er algemeen aangenomen dat er met deze naam wordt verwezen naar de intense verkeersdrukte waar je die dag rekening mee dient te houden. Hoef je niet perse de auto uit te halen, dan laat je hem op Black Friday zeker en vast maar beter thuis in de garage staan.

 

Unieke kortingen, maar niet overal

Verschillende winkels die doorgaans nooit kortingen toekennen op hun artikelen kiezen er voor om op Black Friday hun principes over boord te gooien en kennen toch enkele procenten korting toe. Een bekend voorbeeld van zo’n merk of bedrijf is Apple. Veel fans van het merk wachten ieder jaar opnieuw in spanning af om de nieuwste Macbook of iPhone aan te kopen tot Black Friday is aangebroken. De keerzijde van de medaille is wel dat niet iedere winkel er voor kiest om mee te stappen in de gekte van de dag na Thanksgiving. Een bekend voorbeeld op dit vlak is bijvoorbeeld Victoria’s Secret. Wie denkt op deze bijzondere shoppingdag de prachtige lingerie van dit label in huis te halen tegen een extra lage prijs zal bedrogen uitkomen. Aan de andere kant, Victoria’s Secret biedt haar klanten altijd wel een bepaalde sale aan waardoor het toch nog financieel interessant kan zijn om een bezoekje te brengen aan de shop.

 

Officiële vakantiedag

Het belang van Black Friday werd door de jaren heen alleen maar groter. Voor veel winkels breekt met het einde van november uiteraard sowieso een drukke periode aan, maar Black Friday is doorgaans altijd de beste dag van het jaar. Het economisch belang van de dag na Thanksgiving is zelfs zo groot dat er in 24 van de 50 Amerikaanse staten voor werd gekozen om deze dag te aanzien als een officiële vakantiedag. Op deze manier kunnen heel veel werknemers de brug maken met het weekend waardoor ze plots niet één, maar wel vier vrije opeenvolgende dagen hebben. De verwachting is dat de komende jaren ook tal van andere staten er voor zullen kiezen om Black Friday als officiële vrije dag in te voeren waardoor ook de retailers daar extra worden ondersteund.

 

Vroeg opstaan na het Thanksgiving feest

Op Thanksgiving neemt doorgaans de hele familie plaats rond de goed gevulde tafel met heerlijke kalkoen. Er vloeit op een dag als deze veelal ook de nodige alcohol wat er voor zorgt dat er de volgende dag velen opstaan met kleine oogjes. Wie het diner van Thanksgiving goed kan verteren en niet teveel drinkt doet echter gouden zaken voor zijn of haar portefeuille. Wanneer je optimaal wil genieten van alle voordelen die worden aangeboden op Black Friday is het namelijk een absolute must om vroeg op te staan. Bij warenhuizen als Macy’s staan er vanaf drie of vier uur in de ochtend reeds behoorlijke rijen aan te schuiven en ook de wachttijd aan de kassa’s loopt bijzonder snel op. Wil je dit alles vermijden en de beste koopjes doen? Dan zal je op Black Friday echt vroeg uit de veren moeten!

Geef een reactie